Pro případné váhavce přináším fotonávod, jak krok za krokem vyrobit skvělý domácí chléb za pomocí domácí pekárničky.
Doplněno
Český návod včetně receptů (3 MB)


Nejprve si přečteme návod a připravíme všechny suroviny

Nádoba musí být čistá

Všechny suroviny před přidáním mouky a droždí

Mouka a droždí nakonec

Zjistíme-li, že jsme před přidáním surovin zapoměli připojit hnětací lžíci jako já, nepanikaříme – rozhrneme suroviny a nasadíme ji

Stav po prvním prohnětení

Důkladné prohnětení

Před prvním kynutím

Po prvním kynutí – 1 hodina

Další kynutí – stav před začátkem pečení – 2 hodiny

Hotový bochánek potřený máslem – 3 hodiny

Po 15 minutách chladnutí v nádobě jej snadno vyklopíme

Pohled dovnitř pícky bez nádoby

Dílo je hotovo – mlask. Doporučuji s pomazánkovým máslem a rajčaty 🙂

Takto si vytvoříte základní bílý chléb. Pomocí této šikovné mašinky ale můžete dělat i další věci (obsahuje dalších 11 programů): francouzský, celozrný, rychlý, sladký, ultra rychlý, příprava těsta, džem, koláč, sendvič a extrabake. Přeji dobrou chuť.