Na úvod musím poznamenat, že Vlastovi držím palce od první chvíle, co jsem ho slyšel zpívat v úvodním představení. Už tehdy jsem prohlásil, a moje rodina je mi svědkem, že tenhle člověk bude druhá česká SuperStar. Kdybych si tehdy na něj vsadil nějaké peníze, zítra bych byl hodně vysmátý. Opravdu věřím, že vyhraje.

Say, say, say – duet byl naštěstí nesoutěžní, protože mě jeho provedení příliš nenadchlo. Ale to je můj problém.

První zpíval Petr Bende, Nie alebo áno od Noname. Protože mu to vybrala porota jako skladbu, kterou zazpíval v minulých kolech skvěle, dalo se předpokládat, že s živou kapelou to rocker vystřihne ještě lépe. Zazpíváno dobře, ale Fred Aster z něho pravděpodobně nebude. Při taneční vsuvce jsem se raději díval na klávesnici notebooku. Horší zážitek, než s Gábou.

Vlasta Horváth dostal přiděleno Love is all around od Wet wet wet. Už poprvé to vystřihl baječně. Tentokrát se mi ale zdálo, že některé pasáže, ale opravdu jen kousky, byly malinko níže. Porovnáme-li to ale s nepříliš harmonicky složitou skladbou Petra Bendeho, zatím bych dal hlas Vlastovi.

Další kolo tvořily dvě skladby, které si vybrali sami kluci.

Petr Bende zvolil Feel od Robbie Williamse. Skvělá skladba. S živou kapelou ještě lepší. Režisér pořadu ale dobře ví, proč zabírá Petra většinou zblízka. Bohužel, nebo spíše naštěstí jsem příliš pozdě objevil jeho pohybový „projev“, který mi přijde lehce humpolácký. Ale o tanci to není, že. Bod za zpěv, půlbodu mínus za pohyb.

Vlasta Horváth si vybral The final countdown od Europe. Co dodat? Opět skvělé. Dva body pro Vlastu.

A konečně je tu stejná skladba pro oba interprety. Píseň Jen pro tu chvíli od Jana Horáčka. Proboha, kdo to je? Znáte ho někdo?

Petrovi Bendemu zjevně sedla a užíval si naplno. A to tak, že zcela popustil stavidla svému elvisímu kloubovému kolennímu tanci. Narozdíl od Michala Horáčka mu jsem nucen za tenhle estetický nezážitek strhnout bod.

Vlastovi Horváthovi bylo narozdíl od Petra více rozumět. Takže jsem si naplno vychutnal jak Vlastovo skvělé podání téhle skladby, tak banálnost plytkého textu („…srdce bije jak revolver…“ ach můj bože…).

Poslední skladbu zazpívali oba docela vyrovnaně, takže hlasující to budou mít těžké.

Dle upravených pravidel se bude hlasovat až do zítřejšího večera, aby se operátor nažral a koza zůstala celá. Budiž. V první SuperStar to bylo jiné a to je dobře, protože kdyby se hlasovalo celý den, možná by nás teď z pultů trafik strašila Šárka Vaňková.

Předchozí
Kdo vyhraje SuperStar? 9. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 8. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 7. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 6. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 5. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 4. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 3. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 2. finálové kolo
Kdo vyhraje SuperStar? 1. finálové kolo