Jak si upéct skvělý domácí chleba – fotonávod
Pro případné váhavce přináším fotonávod, jak krok za krokem vyrobit skvělý domácí chléb za pomocí domácí pekárničky.
Doplněno
Český návod včetně receptů (3 MB)
Nejprve si přečteme návod a připravíme všechny suroviny |
Nádoba musí být čistá |
Všechny suroviny před přidáním mouky a droždí |
Mouka a droždí nakonec |
Zjistíme-li, že jsme před přidáním surovin zapoměli připojit hnětací lžíci jako já, nepanikaříme – rozhrneme suroviny a nasadíme ji |
Stav po prvním prohnětení |
Důkladné prohnětení |
Před prvním kynutím |
Po prvním kynutí – 1 hodina |
Další kynutí – stav před začátkem pečení – 2 hodiny |
Hotový bochánek potřený máslem – 3 hodiny |
Po 15 minutách chladnutí v nádobě jej snadno vyklopíme |
Pohled dovnitř pícky bez nádoby |
Dílo je hotovo – mlask. Doporučuji s pomazánkovým máslem a rajčaty 🙂 |
Takto si vytvoříte základní bílý chléb. Pomocí této šikovné mašinky ale můžete dělat i další věci (obsahuje dalších 11 programů): francouzský, celozrný, rychlý, sladký, ultra rychlý, příprava těsta, džem, koláč, sendvič a extrabake. Přeji dobrou chuť.