Upečme si pirátskou loď – fotonávod
Přestaň psát o nějakých blbifonech a piš radši o vařeni – to ti de nejlíp!!!!!!
Tak tenhle komentář mi připomněl, že mám v archivu už delší dobu uloženu fotoreportáž z výroby tak trochu jiného narozeninového dortu v podobě pirátské lodi. A proč se nepodělit a třeba někoho neispirovat, že? Takže kuchařské čepice na zbytky vlasů nasadit a hurá na to!
Nejprve si prohlédněme budoucí výsledek našeho snažení:
Začneme jako u většiny dortů piškotovým korpusem. 120 gramů změklého másla třeme spolu s 300 gramy moučkového cukru a 6 žloutky ve větší misce, až to celé začne pěnit (máte-li slabé ruce, můžete i mixérem se šlehacími metlami). Přisypeme prosátých 480 gramů hladké mouky, přimícháme 1 a půl balíčku prášku do pečiva a 3 balíčky vanilinového cukru.
V další misce (pokud nemůžete najít, nakoukněte do myčky) ušleháme tuhý sníh ze zbývajících dílů šesti vajec a opatrně ho přidáme k těstu. Nemixujeme! Jen lehce vmícháme. Na závěr přilijeme 3 lžíce citronové šťávy. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho mlékem. Přesuneme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče a pečeme půl hodiny v horkovzdušné troubě na 180 stupňů. Hotový piškot necháme vychladnout a pak ho opatrně rozkrájíme na 4 díly.
Dále už nechme mluvit obrázky.